Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Information

Den Nordiska Scenkonstfestivalen Draken

Festivalen Draken arrangeras nu för fjärde gången

Draken är en festival för alla funktioner. Vi vill utveckla teatern och dansen som konstform och språk. Vi eftersträvar ett formspråk där var och ens specifika förutsättningar och begåvningar kommer till sin rätt. Festivalerna 2011, 2013, 2015 var fantastiska upplevelser och samlade deltagare från Finland, Norge, Färöarna, Danmark och hela Sverige – från Skellefteå till Skåne. Både enskilda deltagare och hela grupper deltar i scenkonstfestivalen  Draken!

 

Varför festival?

Det finns många grupper runt om i Norden där flera eller alla deltagarna har någon form av funktionsvariation. På Scenkonstfestivalen Draken samlas grupperna till en gemensam manifestation.

Välkomna att visa upp er föreställning, bli inspirerad av andras arbete, gå på kurs, och berätta om hur ni jobbar.

Plats

Festivalen sker i centrala Hedemora, i Vasahallen, Martin Koch-teatern samt flera olika lokaler som ligger på gångavstånd från festivalscenen utnyttjas för kurser och uppspel.

Boende

Boende bokas och betalas av grupperna själva. Det finns flera olika typer av boenden i Hedemora med omnejd. Titta på sodradalarna.se och vandrarhemskartan.se. Hedemora turistbyrå kan också hjälpa till med boendeförslag.

Mat

Mat serveras på S:t Paulusgården. Gemensamma måltider sker på fredag kväll, lördag lunch och kväll samt söndag lunch. Vi eftersträvar att i största möjliga mån servera ekologisk och närodlad mat

Kostnad

Festivalavgiften är 800 kr / person, vilket gäller för alla deltagare, även assistenter och andra. I festivalavgiften ingår mat, kurs och inträde till föreställningar.

Anmälan

Både grupper och enskilda anmäler sig på hemsidan. När vi närmar oss festivalen kommer vi be er om en mer detaljerad anmälningslista. Därefter skickar vi ut en faktura. Sista dagen för anmälan är den 1 september.

Föreställningar

Har ni en föreställning som ni vill spela så skriv in det i anmälningsformuläret. Om det blir många som vill visa sina föreställningar så kommer vi välja ut de som kan spela.

publik-kurs-teaterfestivalen-draken

Om oss

Scenkonstfestivalen Draken arrangeras av Teaterfolket i Hedemora, Dalarna.
Teaterfolket är en del av Amatörteaterföreningen Humus i Hedemora. Gruppen har funnits sedan 1997. Några av medlemmarna har varit med från starten andra har börjat nyligen. Teaterfolket har spelat många olika typer av föreställningar: dans, musikal, forumteater, gatuteater, barnteater, revyer och så vidare.

Teaterfolket startades och leds av Karin Erika Johansson och Christina Ljungberg.